29 Mayıs 2012 Salı

Suç ve Ceza 1

Dünya klasiği denince akla gelen ilk eser... Dürüstlük, adalet, suç ve onun kalpte açtığı cezaları çeken bir üniversiteli... Raskolnikovlar bu çağda da hala yaşıyorlar mıdır acaba!

"Aşkı ilk yaşamak, denizi ilk görmek gibi, Dostoyevski'yi de keşfetmek insanın hayatında çok önemli bir tarihtir. Bu genellikle ilk gençlik çağında olur: yaşlılıkta daha huzurlu yazarları okuruz. 1915'te Cenevre'de Suç ve Ceza'yı okudum. Kahramanları bir katil ve bir orospu olan bu roman bana çevremizdeki savaştan da yıkıcı ve etkileyici geldi... Dostoyevski'yi okumak bilmediğimiz büyük bir şehrin içine ya da bir savaşın gölgesine girmek gibidir."
J.L.Borges

Künye
Eserin Adı: Suç ve Ceza I
Yazarı: Dostoyevski
Çevirmen: Hasan Âli EDİZ
Orijinal Adı:

Yayın Yeri:İstanbul
Yayın Yılı: 1964
Klasik Serisi ve Nosu: Rus Klasikleri 62

8 yorum :

  1. epub formatı ile yayınlama imkanınız yok mu? Bu şekilde okumak çok zor olur

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda epub olarak da yayınlayacağız.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    PDF dosyalarını, e-pub gibi biçimlere bir özgür yazılım olan Calibre ile çevirebilirsiniz. http://calibre-ebook.com/

    YanıtlaSil
  4. pdf kitapların sayfa sayısı orjinal metinlerle aynımı? yani Suç ve Ceza'nın 3 cildinin sayfa sayıları toplamı 494 ediyor, fakat aynı çeviri (Hasan Ali Ediz) Engin Yayınlarında 759 sayfa. Aradaki bu fark neyden kaynaklanıyor? bilgilendirirmisiniz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Tabii ki fark olması normal. Zira pdf yayınımız doc (word) dökümanı üzerinden çevrilmektedir. Kullanılan yazı tipi ve punto büyüklüğü de değişmektedir. Tam hesap edilememekle birlikte bizdeki pdf'nin her sayfasını 2 ile çarparsanız orijinal sayfa sayısına yaklaşırsınız. Yayınlarımızı büyük bir titizlikte yapmakta ve sayfa atlama. özet gibi herhangi bir müdahalede bulunulmamaktadır. Eğer başka sorularımız da olursa mebdunyaklasikleri@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. bağlantılar kaldırıldı mı?

    YanıtlaSil
  8. seçtiğim romanı orjinal dilinde bu ekrandan okumak istiyorum. ne yapmam lazım

    YanıtlaSil